Książka Kucharska

Zobacz jakie potrawy możesz przygotować z produktów oferowanych przez Bell.

Katalog produktów 2013

otwórz
pobierz

Przepisy:

Tortelloni Formaggio z brokułami

Główkę brokułu delikatnie blanszujemy. Seler naciowy kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzane masło. Po 2 minutach spokojnego smażenia dodajemy brokuły. Zwiększamy ogień i po kolejnej...

czytaj więcej...

Tortelloni Carne z suszonymi pomidorami

Boczek kroimy w drobną kostkę i powoli smażymy przez około 5-6 minut. Dodajemy pokrojone w dużą kostkę suszone pomidory. Pomidory należy wcześniej odsączyć z oliwy na ręczniku papierowym....

czytaj więcej...

Tortelloni Ricotta Spinaci z łososiem

Cukinię myjemy i kroimy w półplasterki. Łososia kroimy w kostkę.Na dużej patelni rozgrzewamy masło i od razu wrzucamy pokrojoną cukinię. Smażymy około 1 minuty i dodajemy pokrojoneg...

czytaj więcej...

Sałatka figowa z salami Spianata Romana

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodajemy szczyptę biały pieprz i masło. Układamy na talerzach, posypujemy pokrojonymi w ćwiartki figami oraz połówkami winogron. Na koniec układamy plaster...

czytaj więcej...

Ratatuj z szynką Prosciutto di Parma

Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy rozgnieciony czosnek, pokrojoną w paseczki paprykę i szynkę i skrojoną w kostkę cukinię oraz pomidory bez skóry, a także koncentra...

czytaj więcej...

Świderki ze szpinakiem i włoskim salami Spianata Romana

Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy umyty, świeży szpinak i podsmażamy. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek, sól i p...

czytaj więcej...

Omlet z bakłażanem, cukinią i salami

Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w półplasterki, solimy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie płuczemy i osuszamy ponownie. Cukinię myjemy, solimy i odstawiamy na ok. 5 minut. Po tym...

czytaj więcej...

Fasolka po włosku z prosciutto crudo

Na rozgrzany olej wrzucamy fasolkę oraz pokrojone na mniejsze kawałki szynkę i pomidory. Podlewamy wodą i chwilę dusimy, aby smaki się połączyły. Doprawiamy oregano i bazylią, odparowuj...

czytaj więcej...

Sałatka bakaliowa z szynką szwarcwaldzką

Grejpfruta obieramy i dzielimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy kawałki sałaty lodowej, grejpfruta, plasterki szynki, a wszystko posypujemy orzechami i migdałami. To orzeźwiająca, a zaraze...

czytaj więcej...

Zupa ogórkowa na boczku wędzonym

Boczek wędzony surowy gotujemy przez ok. 15 min. w dwóch litrach wody. Dodajemy pokrojone ziemniaki, stratą marchewkę pietruszkę i seler. Gdy warzywa staną się miękkie, dodajemy bulion warzywny w kostce....

czytaj więcej...

Grillowany bakłażan z sałatką z carpaccio wieprzowym z ziołami

Bakłażana kroimy w plastry, solimy z każdej strony i odstawiamy na 10 min. Następnie myjemy, osuszamy i grillujemy. W międzyczasie, w miseczce robimy sałatkę. Siekamy szczypiorek i natkę pietruszki. Carpacc...

czytaj więcej...

Wielkanocne koszyczki

Drożdże rozrabiamy z ciepłym mlekiem, szczyptą cukru i łyżką mąki. Rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia. Po około 15 minutach dodajemy pozostałą część mąki, sól, oliwę i trochę letniej wody, tak aby powst...

czytaj więcej...

Śniadanie tik tak dla dzieci

Pasta nr 1 Ugnieść awokado z łyżeczką serka naturalnego, doprawić solą i białym pieprzem. Pasta nr 2 Serek naturalny wymieszać z salsą z pomidorów lub koncentratem pomidorowym, doprawić solą i biał...

czytaj więcej...

Francuskie śniadanie

Kokilki do zapiekania wykładamy plasterkami szynki, tak, aby trochę wystawała na zewnątrz. Do środka wbijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko nakrywamy je szynką. Wkładamy do nagrzanego piekar...

czytaj więcej...

Gruszki w Prosciutto Crudo

Gruszki obrać ze skóry, podzielić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Na każdy z plasterków szynki położyć gruszkę, kawałek sera i zawinąć w rulonik. Naczynie żaroodporne lekko wysmarować olej...

czytaj więcej...

Grillowane gruszki z serem pleśniowym i salami hiszpańskim FUET

Mix sałat myjemy, suszymy i układam na talerzu . Gruszki ze skórką, ser i salami kroimy na plasterki. Sałaty solimy, kropimy oliwą i sokiem z limonki. Na nagrzaną patelnię grillow...

czytaj więcej...

Krem ziemniaczany o aromacie złotej cebuli z makaronem z ogonówki Zimbo

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy. Czosnek obieramy, wyciskamy. Na dużej patelni rozpuszczamy masło. Smażymy pokrojone ziemniaki i cebulę. Doprawiamy solą ...

czytaj więcej...

Sałatka dla dwojga z szynką Bauernschinken Abraham

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Roszponkę myjemy, układamy na talerzu, dodajemy makaron. Robimy salsę - pomidory kroimy, siekamy cebulkę, dodajemy do t...

czytaj więcej...

Maca z salami z parmezanem i pastą chrzanową

Chrzan ucieramy z łyżką majonezu, aż powstanie pasta. Pastą smarujemy macę, a następnie układamy na niej sałatę, a potem na przemian plastry salami z parmezanem i plastry ogórka. Na końcu przy...

czytaj więcej...

Kremowa zupa kalafiorowa z kostkami szynki szwarcwaldzkiej Abraham

Kalafior dzielimy na małe różyczki i dusimy przez około 10 min. w ½ l wody. Wyjmujemy 150g kalafiora i odstawiamy na bok. Resztę kalafiora rozdrabniamy w gorącej wodzie (puree). Dopełniamy bulionem z kury i doprawiamy do smaku pieprze...

czytaj więcej...